سهام عدالت | سود سهام عدالت | سهام عدالت جاماندگان

فوری؛ بالاخره بخت جاماندگان سهام عدالت باز شد | بازگشایی ثبت نام دور جدید سهام عدالت از این تاریخ

در ادامه جزئیات جدید از ثبت نام جاماندگان سهام عدالت را بخوانید.

فوری؛ بالاخره بخت جاماندگان سهام عدالت باز شد | بازگشایی ثبت نام دور جدید سهام عدالت از این تاریخ
| کد مطلب: ۵۳۹۳
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شایلین بهبودی:

اعطای سهام عدالت به جاماندگان، سال گذشته عملیاتی نشد اما به گفته مسئولان از هفته گذشته جلسات جدیدی به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برای تعیین تکلیف آن شروع شده است.

اعطای سهام عدالت به جاماندگان، کلاف سردرگمی که حتی بند قانونی هم کمک به اجرایی شدن آن تاکنون نکرده است!

در تبصره دوم قانون بودجه ۱۴۰۱ دستگاه‌ها موظف به اجرای اعطای سهام عدالت به جاماندگان شدند، اما به دلایلی اجرای آن به سال ۱۴۰۲ موکول شد تا این که در برنامه بودجه ۱۴۰۲ در ماده ن احکام مرتبط با خصوصی سازی و واگذاری سهام دولتی، دولت موظف شد از محل سهام متعلق به دولت یا شرکت‌های دولتی در بنگاه‌های قابل واگذاری قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی در سقف ردیف درآمدی ۳۱۰۵۰۰ نسبت به واگذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سهام، اقدام کند.

بلاتکلیفی اعطای سهام عدالت به جاماندگان که دیگر افراد را کلافه کرده و در همین راستا برخی از مخاطبان با ارسال پیام خواستار پیگیری این موضوع شدند.

جاماندگان سهام عدالتی که شناسایی آنها هم به گفته احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در سال ۱۴۰۲ انجام شده است. او در این رابطه گفته بود: نو مشمولان سهام عدالت شناسایی شدند و ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مورد تأیید قرار گرفتند.

اما چرا برخلاف بند قانونی اعطای سهام عدالت به جاماندگان در سال ۱۴۰۲ اجرایی نشد؟ موضوعی که روزهای آخر اسفندماه سال گذشته احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در رابطه با آن مطرح کرده بود: با توجه به این که در مورد مبنای حقوقی سبد سهامی که باید به نومشمولان واگذار شود اختلافات حقوقی وجود داشت بنا شد ابتدا موانع حقوقی برداشته شود و بعد سبد سهام برای نومشمولان به تصویب برسد.

در ادامه هم ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی سازی به تازگی در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها در پاسخ به این پرسش که واگذاری سهام عدالت با مدل سال ٨۵ که طیف وسیعی از جامعه با مشکل دریافت سهام عدالت روبرو می‌شدند، تکرار خواهد شد؟ تاکید کرد: دولت هیچ تعهدی نسبت به واگذاری سهام به تمام مردم ندارد چراکه واگذاری سهام ناظر به وجود منابع است، اگر منابع اجازه دهد سیاست‌های دولت و در واقع سیاست مجموعه حاکمیت، این بحث را رقم می‌زند. تاکید می‌کنم که شرط هرگونه واگذاری دارایی منابع دولت است و براساس آن می‌توان در این باره سیاست‌گذاری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان برای پیگیری از آخرین جزئیات اعطای سهام عدالت به جاماندگان به سراغ وزیر اقتصاد احسان خاندوزی رفت و او گفت: هفته گذشته جلسات جدیدی را به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور شروع کردیم تا امسال به توافق حقوقی در داخل دولت برسیم که خبر آن به زودی اعلام می‌شود.

پیش از این هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت  گفته بود: در حال حاضر هیچگونه ثبت نامی برای سهام عدالت وجود ندارد و اعطای سهام عدالت به جاماندگان منوط به این مورد است که هیأت دولت منابعی را برای توزیع سهام اختصاص دهد. بر همین اساس هرگونه لینک، تماس، پیامکی و... مبنی بر ثبت نام سهام عدالت جاماندگان کلاهبرداری خواهد بود و امیدواریم که افراد به این نکات توجه کافی را داشته باشند تا فریب نخوردند. بنابر این مردم حتما باید اخبار مربوط به حوزه سهام عدالت را از از رادیو و تلویزیون و رسانه‌های رسمی پیگیری کنند تا خدایی نکرده در این حوزه دچار چالش نشوند.

اعطای سهام عدالت به جاماندگان که حالا دیگر متاسفانه به یک چالش تبدیل شده و بسیاری از جاماندگان چشم انتظار تعیین تکلیف این موضوع هستندما پیگیر اعطای سهام عدالت به جاماندگان خواهیم بود.

 

مبلغ سود سهام عدالت در خرداد ماه چقدر است؟

اگر چه تاکنون درباره میزان سودی که سهامداران در این مرحله دریافت می‌کنند هنوز خبری منتشر نشده اما به نظر می‌رسد طبق روال واریزی‌ها در مرحله دوم که اسفندماه ۱۴۰۲ صورت گرفت، دارندگان سبد سهام عدالت ۴۵۲ هزار تومانی می‌بایست ۴۰۹ هزار تومان دریافت کنند. افرادی که سبد ۴۹۲ هزار تومانی دارند مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، کسانی که ۵۳۲ هزار تومان سبد دارند مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سهامدارانی که از سبد سهام یک میلیون تومانی برخوردارند ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.

سهام عدالتچندی پیش مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت اعلام کرد که در ماه اسفند، جلسه‌ای با حضور سازمان بورس، سازمان بازرسی و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برگزار شد. هدف اصلی این جلسه بررسی مسئله این بود که آیا مردم برای تعیین سهام عدالت متوفیان باید به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند یا نه. در حال حاضر، این تصمیم در حال بررسی است و امیدواریم که سازمان بازرسی به زودی درباره این موضوع تصمیم‌گیری نماید.

این مقام مسئول  اظهار کرد: اما چیزی که باید تاکید شود این است که افراد برای تعیین سهام متوفیان خود می‌توانند به شعب بانک‌ها یا کارگزاری‌های منتخب اعلامی مراجعه کنند. امیدواریم که هماهنگی خوبی میان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، دفاتر پیشخوان و قوه قضاییه هم صورت گیرد تا افرادی که در این مدت از این مسیر هم اقدام کردند تعیین تکلیف شوند.

وی در نهایت اظهار کرد: تا پرداخت مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت هر فردی که انحصار وراثت متوفی خود را انجام دهد و فرآیند انتقال سهام را طی کند، می‌تواند به صورت یکجا و کامل سودها را دریافت کند.

آخرین جزئیات درباره واریز سود سهام عدالت

مشاور رییس سازمان بورس گفت: پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در سال مالی ۱۴۰۲، خرداد ماه سال جاری (۱۴۰۳) برنامه‌ریزی شده است.

به گفته وی پرداخت سود سهام عدالت دو مرحله قبل سال ۱۴۰۲ به ترتیب آذر و شب عید به حساب سهامداران واریز شده بود.

وی از سهامداران عدالت خواست از فروش سهام خودداری کنند چراکه ضمن تعلق گرفتن سود سالانه، متناسب با تورم در جامعه دارایی افزایش می یابد.

سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ دو مرحله ای بود که مرحله نخست آن آذرماه و مرحله دوم آن در هفته پایانی اسفند واریز شد.  سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین سود سهام عدالت متوفیان هم در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ پرداخت شد. البته سود سهام عدالت برخی سهامداران و وراث با مشکل مواجه شد که این افراد باید موضوع را از طرق مختلفی که اعلام شده پیگیری کنند.

تازه ترین خبر این است که به دنبال واریز سود سهام عدالت مرحله دوم مشخص شد برخی افراد در این مرحله سود کمتری نسبت به آنچه مقرر شده بود دریافت کردند. چند علت برای کم واریز شدن سود سهام عدالت وجود دارد که احتمالا شامل همه سهامداران نمی‌شود.

پس از واریز مرحله دوم سود سهام عدالت به حساب سهامداران در روزهای پایانی اسفندماه برخی افراد سود کمتری را در مقایسه با مرحله اول واریز در آذرماه دریافت کردند.

یکی از دلایل آن بود که هشت شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز نکردند. در این خصوص سازمان بورس اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تأمین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

به دنبال واریز سود سهام عدالت مرحله دوم مشخص شد که برخی افراد در این مرحله سود کمتری نسبت به آنچه مقرر شده بود دریافت کردند.

موضوع اول به فروش سهام عدالت مربوط می‌شود. سهامداران سال گذشته می‌توانستند درخواست فروش سهام عدالت بدهند. در این بین کارگزاری‌ها سهام برخی از سهامداران را فروختند. با فروش سهام، تعداد سهم کاهش یافته و سود کمتری به سهامدار تعلق می گیرد.

مسئله دوم به سهم هر شرکت در سبد سهام عدالت هر سهامدار مربوط است. شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و سازمان بورس بارها اعلام کرده‌اند که پرتفوی سهامداران متفاوت است. یعنی ممکن است یک فرد تعداد سهامی که از برخی شرکت‌ها دارد بیشتر یا کمتر از سهامدار دیگر باشد. به همین دلیل سود کمتر یا بیشتری نسبت به سهامدار دیگر دریافت کرده است.

اما در حالت کلی دارندگان سبد سهام عدالت ۴۵۲ هزار تومانی می بایست ۴۰۹ هزار تومان دریافت کنند. افرادی که سبد ۴۹۲ هزار تومانی دارند مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، کسانی که ۵۳۲ هزار تومان سبد دارند مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سهامدارانی که از سبد سهام یک میلیون تومانی برخوردارند ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.

واریزی‌ها باید مطابق با ارقام مذکور و جدول ذیل باشد. سهامداران باید مغایرت در زمینه میزان سود را از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پیگیری کنند.

خبر دیگر اینکه به دنبال تخلف هشت شرکت در واریز سود قرار است تا خردادماه ۱۴۰۳ میزان سودی که این شرکت ها در مرحله دوم پرداخت نکردند به حساب سهامداران عدالت واریز شود. بنابراین سهامداران منتظر دریافت سود سهام عدالت تا سه ماه آینده باشند.

منبع : بانک اول |

ارسال دیدگاه