سهام عدالت | سود سهام عدالت | سهام عدالت جاماندگان
تعیین تکلیف انتقال سهام عدالت متوفیان | وراث سهام عدالت از این طریق سود سهام عدالت دریافت کنند
در اینجا آخرین اخبار مربوط به سهام عدالت متوفیان را دنبال کنید.
خبرنگار شایلین بهبودی:
معاون اقتصادی دادستان کل کشور گفت: به دنبال پیگیری و دستور دادستان کل کشور، طی مدت کوتاهی وضعیت وراث بیش از یک میلیون متوفای دارنده سهام عدالت تعیین تکلیف شد.
پیمان نوری معاون اقتصادی دادستان کل کشور در مورد آخرین وضعیت وراث متوفیان دارنده سهام عدالت، اظهار کرد: به دنبال پیگیری و دستور دادستان کل کشور درباره تعیین تکلیف وضعیت وراث متوفیان دارای سهام عدالت از جمله سود تخصیصی به این گروه و نیز تعیین تکلیف بدره (سبد) سهام آنها، با همکاری مرکز فناوری قوه قضائیه، شرکت سپردهگذاری مرکزی و با نظارت معاونت حقوقی سازمان بورس اوراق بهادار، موضوعی که مدتها مغفول و معوق باقیمانده بود به نتیجه لازم رسید به نحوی که طی مدت کوتاهی وضعیت وراث بیش از یک میلیون متوفای دارنده سهام عدالت تعیین تکلیف شده است.
معاون اقتصادی دادستان کل کشور بیان کرد: الباقی افراد که مطابق مصوبات سال ۱۳۹۹ شورای عالی بورس میبایست وضعیت مالیاتی سهام آنها روشن شود و گروهی از وراث دارنده سهام عدالت که تا کنون به سامانههای مربوطه برای ثبت نام مراجعه نداشتهاند با هماهنگیهای صورت گرفته، در صورت رفع مشکل وراثت این افراد و مراجعه و ثبت نام سیستمی، مشکل آنها نیز رفع خواهد شد.
وی ادامه داد: وراث متوفیان دارنده سهام عدالت که ثبت نامی از این بابت تاکنون نداشتهاند، میتوانند از طریق آدرس csdiran.ir (شرکت سپردهگذاری مرکزی) از نحوه ثبت نام مطلع شوند.
فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، کاملاً رایگان است.
حاجیوند امروز در گرگان در جلسه بررسی تبیین تشریح روند و مراحل اجرایی برگزاری مجمع شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت استان گفت: برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، کافیست؛ یکی از وراث که سجام دارد، به همراه گواهی فوت، شناسنامه و کارت ملی متوفی و همه وراث و همچنین گواهی انحصار وراثت، به یکی از شعب بانکها و یا کارگزاریهای منتخب مراجعه کند.
وی ادامه داد: وراث هیچگونه مبلغی از این بایت در هیچ مرحلهای نباید پرداخت کنند.
حاجیوند افزود: سهم هریک از وراث به شماره شبایی که در شبکه موجود است، واریز میشود.
وی اضافه کرد: فعلاً اعطای سهام عدالت به جاماندگان و افراد جدید، مطرح نیست.
سرمایه ۱۵ هزار میلیارد تومانی گلستانیها در سهام عدالت
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی گلستان نیز از سرمایه ۱۵ هزار میلیارد تومانی گلستانیها در سهام عدالت خبر داد.
روح الله صلبی گفت: قرار است این سرمایه برای توسعه استان هزینه شود و سود آن به سهام داران برسد.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: سازمان بورس پیگیر است که مابقی سود سهام عدالت را دریافت کند تا برای سهامداران این سود واریز شود.
ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با شرکتهایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند گفت: مهلت قانونی این شرکتها تمام شده و هشت ماه قانونی پایان سال ۱۴۰۲ بوده است منتهی این که تاکنون این شرکتها سود سهام عدالت را واریز کردند یا نه؟ بر اساس آخرین اطلاعات خیر.
او افزود: شرکتهایی که سود سهام عدالت را همچنان واریز نکردند مطالباتی از کارفرماهای خود دارند تا آنجایی که ما در جریان هستیم این مطالبات را نتوانستند وصول کنند لذا سود سهام عدالت را هم پرداخت نکردند اما زمان اعلام واریزی خرداد برای مرحله سوم سود سهام عدالت سرجای خود باقی است.
این مقام مسئول همچنین اظهار کرد: اگر این شرکتها سود سهام عدالت را واریز نکنند سازمان بورس بر اساس ضوابط، مقررات، وظایف و اختیاراتی که دارد حتما برخورد مقتضی را انجام میدهد در نهایت سازمان بورس پیگیر است که مابقی سود سهام عدالت را دریافت تا برای سهامداران این سود واریز شود.
سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.
مشاور و دستیار ویژه رییس سازمان بورس در امور سهام عدالت اظهار داشت: "تا پایان امسال، همه استانهای کشور مجمع شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت را خواهند داشت و از مزایای آن، به ویژه در توسعه منطقه، بهرهبرداری خواهند کرد."
در حاشیه نشست تبیین راه اندازی شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت در استان گلستان، مهدی حاجیوند اظهار کرد: "ارزش کل سهام عدالت در حال حاضر ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است، که حدود ۳۰ میلیون نفر به طور غیرمستقیم و سایرین به طور مستقیم سهامدار آن هستند."
وی ادامه داد: مجمع شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت در استانها از نیمه پایانی سال قبل به صورت آزمایشی از زنجان و خراسان شمالی راهاندازی شد و امسال نیز این مجمع در استان گیلان فعالیت خود را آغاز کرده است.
به گفته وی مجمع شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت در هر استان بعد از حسابرسی، انتشار آگهی و تعیین افراد داوطلب برای عضویت در مجمع با مراجعه و ثبت نام در سامانه و برگزاری انتخابات به صورت آنلاین، برگزیده خواهند شد.
مشاور رییس سازمان بورس، بهروزرسانی فعالیت شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت در استانها، تعیین تکلیف و پرداخت مطالبات باقی مانده از گذشته، واگذاری تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان در هر استان و حضور در سرمایهگذاری بورس و توسعه زیرساختی استانی را از مزایای راهاندازی مجمع استانی شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت برشمرد.
پرداخت سود سهام عدالت از خرداد ۱۴۰۳
مشاور رییس سازمان بورس گفت: پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در سال مالی ۱۴۰۲، خرداد ماه سال جاری (۱۴۰۳) برنامهریزی شده است.
به گفته وی پرداخت سود سهام عدالت دو مرحله قبل سال ۱۴۰۲ به ترتیب آذر و شب عید به حساب سهامداران واریز شده بود.
وی از سهامداران عدالت خواست از فروش سهام خودداری کنند چراکه ضمن تعلق گرفتن سود سالانه، متناسب با تورم در جامعه دارایی افزایش می یابد.
سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ دو مرحله ای بود که مرحله نخست آن آذرماه و مرحله دوم آن در هفته پایانی اسفند واریز شد. سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین سود سهام عدالت متوفیان هم در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ پرداخت شد. البته سود سهام عدالت برخی سهامداران و وراث با مشکل مواجه شد که این افراد باید موضوع را از طرق مختلفی که اعلام شده پیگیری کنند.
تازه ترین خبر این است که به دنبال واریز سود سهام عدالت مرحله دوم مشخص شد برخی افراد در این مرحله سود کمتری نسبت به آنچه مقرر شده بود دریافت کردند. چند علت برای کم واریز شدن سود سهام عدالت وجود دارد که احتمالا شامل همه سهامداران نمیشود.
پس از واریز مرحله دوم سود سهام عدالت به حساب سهامداران در روزهای پایانی اسفندماه برخی افراد سود کمتری را در مقایسه با مرحله اول واریز در آذرماه دریافت کردند.
یکی از دلایل آن بود که هشت شرکت سود سهام عدالت خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردند. در این خصوص سازمان بورس اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تأمین وجه از سوی شرکتهای سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.
به دنبال واریز سود سهام عدالت مرحله دوم مشخص شد که برخی افراد در این مرحله سود کمتری نسبت به آنچه مقرر شده بود دریافت کردند.
موضوع اول به فروش سهام عدالت مربوط میشود. سهامداران سال گذشته میتوانستند درخواست فروش سهام عدالت بدهند. در این بین کارگزاریها سهام برخی از سهامداران را فروختند. با فروش سهام، تعداد سهم کاهش یافته و سود کمتری به سهامدار تعلق می گیرد.
مسئله دوم به سهم هر شرکت در سبد سهام عدالت هر سهامدار مربوط است. شرکت سپردهگذاری مرکزی و سازمان بورس بارها اعلام کردهاند که پرتفوی سهامداران متفاوت است. یعنی ممکن است یک فرد تعداد سهامی که از برخی شرکتها دارد بیشتر یا کمتر از سهامدار دیگر باشد. به همین دلیل سود کمتر یا بیشتری نسبت به سهامدار دیگر دریافت کرده است.
اما در حالت کلی دارندگان سبد سهام عدالت ۴۵۲ هزار تومانی می بایست ۴۰۹ هزار تومان دریافت کنند. افرادی که سبد ۴۹۲ هزار تومانی دارند مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، کسانی که ۵۳۲ هزار تومان سبد دارند مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سهامدارانی که از سبد سهام یک میلیون تومانی برخوردارند ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.
واریزیها باید مطابق با ارقام مذکور و جدول ذیل باشد. سهامداران باید مغایرت در زمینه میزان سود را از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پیگیری کنند.
خبر دیگر اینکه به دنبال تخلف هشت شرکت در واریز سود قرار است تا خردادماه ۱۴۰۳ میزان سودی که این شرکت ها در مرحله دوم پرداخت نکردند به حساب سهامداران عدالت واریز شود. بنابراین سهامداران منتظر دریافت سود سهام عدالت تا سه ماه آینده باشند.
ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی سازی گفت: اگر فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشده میتواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند.
ابراهیم بازیان درباره موضوع انبوه پیامکها برای ثبت نام سهام عدالت جاماندگان اظهار داشت: مردم توجه داشته باشند همانطور که بارها گفته شده ثبتنام سهام عدالت جاماندگان تنها شامل ۵ میلیون نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و تعدادی از ایثارگران میشود.
اساسا تشخیص اینکه چه فردی جزو جاماندگان سهام عدالت میشود با وزارت رفاه بوده و شرایط را این وزارتخانه تعیین کرده است.
وی تاکید کرد: بررسی و تشخیص این موضوع بر عهده وزارت رفاه است و اگر فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشده میتواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند.
سرپرست سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه به زودی بسته پرتفوی سهام عدالت جاماندگان را ارائه میکنیم و هرگونه واگذاریهای جدید سهام عدالت منوط به دارایی دولت، ادامه داد: به نظر میرسد قطار سهام عدالت با این گام (ارائه سهام به ۵ میلیون مشمول) به ایستگاه پایانی میرسد به شرط اینکه پرتفوی پیشنهادی را از محل داراییهای دولت فراهم و بتوان این سهام را واگذار کنیم.
ارسال دیدگاه