رتبه بندی معلمان | اجرای رتبه بندی معلمان

آغاز دور جدید رتبه بندی معلمان از این تاریخ | رتبه‌بندی معلمان تا چه زمانی انجام می‌شود؟

در ادامه جزئیات جدید از اجرای رتبه بندی معلمان را بخوانید.

آغاز دور جدید رتبه بندی معلمان از این تاریخ | رتبه‌بندی معلمان تا چه زمانی انجام می‌شود؟
| کد مطلب: ۵۱۲۰
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شایلین بهبودی:

به گفته معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش، رتبه بندی حقوق معلمان بازنشسته طی یک دوره سه‌ساله انجام می‌شود.

یکی از دغدغه‌های مهم این روزهای معلمان و فرهنگیان بازنشسته، موضوع همسان‌ سازی حقوق آنهاست. این موضوع که مدت‌هاست به محل بحث بین معلمان و وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده، همچنان به نتیجه قطعی نرسیده و کشمکش‌ها بر سر آن ادامه دارد.

در جدیدترین اظهارنظر در مورد همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته و معلمان، معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرده این موضوع در برنامه هفتم توسعه بررسی شده است. قاسم احمدی در واکنش به انتقاد یکی از بازنشستگان فرهنگی در مورد وضعیت همسان سازی حقوق گفت: «در برنامه هفتم توسعه همسان سازی حقوق فرهنگیان و بازنشستگان باید طی یک دوره سه‌ساله انجام شود؛ در سال اول 40 درصد، در سال دوم 30 درصد و به همین شکل در سال سوم.»

بر اساس آمارهای صندوق بازنشستگی کشوری، رتبه‌بندی حدود 200 هزار نفر از فرهنگیان بازنشسته سال‌های 1400، 1401 و 1402 به پنج هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و سازمان برنامه و بودجه متعهد شده با تامین این مبلغ تا دو ماه آینده، رتبه‌بندی معلمان بازنشسته تا پایان شهریورماه انجام شود.

همچنین به گفته محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، آموزش و پرورش بابت بازنشستگان سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود چهار هزار و 300 میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی کشوری بدهکار بوده که این بدهی پرداخت شده است.

او تاکید کرده که امسال، سهم صندوق بازنشستگی برای معلمان شاغل به صورت ماهانه واریز می‌شود و نگرانی‌ای بابت بازنشستگی آنها وجود ندارد.

یکی دیگر از موضوعات مهم درباره معلمان بازنشسته، طرح به‌کارگیری دوباره فرهنگیان بازنشسته است که به گفته سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، با استقبال اندکی مواجه شده است. این طرح که در سال گذشته تصویب شد، اجاره می‌داد این وزارتخانه ۷۰ هزار معلم بازنشسته را برای فعالیت 24 ساعت در هفته، دوباره به کار گیرد. با وجود این، طبق گفته‌های علی فرهادی، تنها 34 تا 35 هزار نفر از این طرح استقبال کرده‌اند و علت این استقبال کم، پایین بودن نرخ حق‌التدریس‌هاست.

این در حالی است که او پیشتر در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرده بود: «افزایش دو برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان تصویب می‌شود. زیرا سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه با آن موافق هستند که با این کار معلمان ماده ۲۸ کمتری استخدام می‌شوند چون نیاز مدارس به معلم از روش‌های حق‌التدریس تامین می‌شود.»

حالا باید دید این افزایش تصویب خواهد شد یا نه و آیا با این افزایش، فرهنگیان بازنشسته از طرح به‌کارگیری دوباره استقبال خواهند کرد.

به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، این نهاد نظارتی مستند به مفاد ماده ۴ قانون نظام رتبه بندی معلمان و تبصره ۱ ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون مذکور و اصلاحیه آن ، آموزشیاران و راهنمایان تعلیماتی سازمان نهضت سوادآموزی را مشمول امتیازات قانون نظام رتبه بندی معلمان اعلام کرد.

معاون وزارت آموزش و پرورش با اعلام خبر واریز دو ماه از ۵ ماه حقوق معوقه رتبه بندی معلمان خرید خدمات آموزشی در این هفته گفت: در مرحله مصاحبه آزمون استخدامی برای معلمان خرید خدمات امتیاز در نظر می‌گیریم.

علی فرهادی درباره دلایل عدم پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی از مهر تا به امروز اظهار کرد: معلمان خرید خدمات در سال گذشته که هیچ منعی برای به کارگیری آنها وجود نداشت، اردیبهشت ماه حقوق گرفتند اما امسال با وجود ممنوعیت در به کارگیری آنها، توانستیم بیمه را به طور کامل پرداخت کنیم.

وی افزود: آقای یوسف نوری؛ وزیر سابق آموزش و پرورش متعهد شده بود تا نیروی خرید خدمات آموزشی به کار نگیرد و زمان بسیار زیادی را صرف رفع این ممنوعیت کردیم و در نهایت با دستور رئیس‌جمهور در هیئت دولت این ممنوعیت برداشته شد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: هم‌اکنون اعتبار مالی برای پرداخت دو ماه حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی تأمین شده است و ظرف امروز یا فردا به استان‌ها ارسال می‌شود، تلاش این است این دو ماه تا پایان سال به سه ماه افزایش یابد.

فرهادی با اشاره به اینکه قرارداد نیروهای خرید خدمات منعقد شده است، عنوان کرد: اگر  منع به کارگیری آنها وجود نداشت، هم‌اکنون بیشتر از یک ماه بدهی به معلمان خرید خدمات نداشتیم اما هم‌اکنون ۵ ماه حقوق به آنها بدهکاریم.

وی تأکید کرد: قرارداد معلمان خرید خدمات آموزشی برای یک سال تحصیلی است و به کارگیری آنها در سال آینده به نیاز آموزش و پرورش بستگی دارد؛ به معلمان خرید خدمات آموزشی تصویه می‌کنیم در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا برای استخدام معلمان خرید خدمات آموزشی در آزمون استخدامی ضریب گذاشته شده است؟ گفت: از نظر قانونی نمی‌توانیم در آزمون کتبی ضریب تعیین کنیم چرا که در آزمون کتبی، ضرایب مشخص است اما در مرحله مصاحبه آزمون آموزگاری که ۶۰ درصد سهم دارد، سوابق فعالیت معلمان خرید خدمات آموزشی به عنوان امتیاز لحاظ می‌شود تا پس از عبور از مرحله کتبی در مرحله مصاحبه نتیجه مناسبی بدست آورند.

سخنگوی آموزش و پرورش یادآور شد: معلمان خرید خدمات سال‌ها معلم بوده‌اند و مهارت لازم را از طریق تجربه و آموزش کسب کرده‌اند و در نقاط مختلف کشور به آموزش مشغول بوده‌اند بنابراین هر سال سابقه آنها در مصاحبه، امتیاز محسوب می‌شود.

رتبه بندی معلمان سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه پرونده اعتراضات رتبه‌بندی معلمان بسته شده است گفت: به اعتراضات پاسخ‌ و همه آن‌ها بررسی شده؛ اعتراضات برخی فرهنگیان با تاخیر واصل شده بود و ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار فرهنگی در این رابطه باقی مانده بودند که پرونده آنها نیز بررسی و درصورت پذیرفته شدن اعتراضات، احکامشان اسفندماه صادر می‌شود لذا می‌توان گفت پرونده اعتراضات رتبه‌بندی بسته شده است.

علی فرهادی درخصوص رتبه بندی نومعلمان نیز افزود: برای نومعلمان نیز سامانه رتبه بندی از روز شنبه هفته گذشته باز شده و معلمان جدید الاستخدامی که از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شده‌اند می‌توانند مدارک خود را در سامانه بارگذاری کنند و مطابق قانون رتبه‌بندی احکام آن‌ها صادر می‌شود.

واریز معوقات رتبه بندی معلمان 

وی آمار اعتراضات را به نسبت جمعیت معلمان زیاد عنوان کرد و ادامه داد: اعتراضات قابل قبول کمتر از ۲۵ درصد بود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در خصوص شرایط رتبه‌بندی دانشجو معلمان عنوان کرد: دانشجو معلمانی که تحصیل آن‌ها پایان یافته باشد، مدارکشان تکمیل و توسط دانشگاه تایید شده باشد، در صورت بارگذاری مدرک، مشمول رتبه بندی می‌شوند.

فرهادی در خصوص میزان دریافتی دانشجومعلمان گفت: این افراد بدلیل آنکه تازه فارغ التحصیل شده‌اند در واقع آموزشیار معلم (مربی آموزشیار معلم) می‌شوند و شرایط حقوق آن‌ها نسبت به رتبه‌ای که می‌گیرند و با توجه به منطقه خدمت، سختی آب و هوا و متاهل بودن پرداخت می‌شود.

وی در پایان علت اصلاح رتبه‌بندی را به روزآوری آیین‌نامه رتبه بندی مطابق با قانون اعلام کرد و افزود: اصلاحات باید در کارگروه تخصصی بررسی شود و طبق زمان بندی در برنامه هفتم مکلف به اعلام نتیجه آن هستیم.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی، از رتبه بندی یک تا پنج مدارس غیردولتی خبر داد و اعلام کرد که این رتبه‌بندی در تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی اثرگذار است.

احمد محمودزاده  درباره خبری که اخیرا رئیس کمیسون آموزش مجلس مبنی بر احتمال رتبه بندی معلمان مدارس غیردولتی اعلام کرده بود، اظهار کرد:  من این موضوع را نه تایید و نه تکذیب می‌کنم و باید جزئیات آن را از کمیسیون آموزش بپرسید اما طبق آنچه که من به عنوان رئیس سازمان مدارس غیردولتی اطلاع دارم، چنین چیزی در آموزش و پرورش مطرح نیست.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: براساس توافق این کمیسیون و دولت، فوق العاده خاص به همه گروه های شغلی که تاکنون فوق العاده خاص دریافت نکردند، پرداخت خواهد شد.

حمیدرضا حاج بابایی با اشاره به جزئیات جلسه کمیسیون تلفیق، گفت:براساس توافقی کمیسیون تلفیق و دولت، فوق العاده خاص به همه گروه های شغلی که تاکنون فوق العاده خاص دریافت نکردند، پرداخت خواهد شد.

نماینده مردم «همدان و فامنین» در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کارمندان وزارت ورزش، معلمان، کارمندان وزارت رفاه و همه گروه های شغلی که تاکنون فوق العاده خاص دریافت نکرده اند، مشمول این فوق العاده خاص حقوقی خواهند شد.

وی تاکید کرد:البته به زودی بر روی کم و کیف برقراری فوق العاده خاص و نحوه اجرا برای گروه های شغلی، با دولت به توافقی خواهیم رسید امیدواریم به زودی به یک جمع بندی در این بخش دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه به جای رتبه‌بندی معلمان مدارس غیردولتی بحث صلاحیت حرفه‌ای این معلمان را دنبال می‌کنیم، تاکید کرد: برای ارتقای توانمندی‌های معلمان مدارس غیردولتی بحث صلاحیت حرفه‌ای را این معلمان را دنبال می‌کنیم. بخشی از این صلاحیت حرفه‌ای به ارتقای توانمندی معلمان و دانش افزایی آنها بر می‌گردد. در این راستا ۳۶۰ ساعت دوره طراحی کردیم که تا کنون ۶۰ ساعت آن برگزار شده است.  بخش دیگر این موضوع را نیز در خصوص ارتقای دستمزد، بیمه و حقوق و مزایا معلمان مدارس غیردولتی پیگیری می‌کنیم. به محض تایید این امر در مجلس، آن را عملیاتی می‌کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه رتبه‌بندی مدارس غیردولتی در دستور کار آموزش و پرورش است، درباره جزئیات آن توضیح داد: رتبه بندی مدارس غیردولتی در مجلس و در خلال بازنگری قانون سازمان مدارس غیردولتی مصوب شد. اگر شورای نگهبان نیز تایید کند، آموزش و پرورش مکلف است طی شش ماه آینده، مولفه‌های مربوط به درجه بندی و رتبه‌بندی مدارس را اعلام کند.

محمودزاده درباره مزیت رتبه بندی مدارس غیردولتی تاکید کرد: در صورت رتبه بندی مدارس غیردولتی، شهریه این مدارس بر مبنای آن تعیین شود. اینگونه مردم در جریان رتبه مدرسه خواهند بود و بر مبنای آن فرزندان خود را ثبت نام می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه برای رتبه بندی مدارس غیردودتی چه سطوحی را در نظر گرفته‌اید؟ عنوان کرد: رتبه بین یک تا پنج مد نظر داریم. این رتبه بندی روی شهریه مدارس و ثبت نام دانش آموز اثرگذار است. البته عنصر اصلی تاثیر گذاری بر رتبه مدارس، معلم است و اگر معلمان  باعث شوند مدرسه رتبه خوبی بگیرد حتما مورد تقدیر قرار می‌گیرند

منبع : تجارت نیوز |

ارسال دیدگاه