حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حقوق بازنشستگان کشوری
خبر فوری دولت برای همسان سازی حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان به بن بست خورد
بیتوجهی برنامه هفتم توسعه به همسانسازی حقوق بازنشستگان، این روزها نهتنها صدای بازنشستگان را در آورده، بلکه برخی از نمایندگان مجلس هم در تذکرات متعدد در مجلس، از خواسته بازنشستگان میگویند.
حقوق بازنشستگان یکی از بحث برانگیز ترین موضوعات دولت و مجلس است . در ابتدای امسال بارها اخباری درباره افزایش مجدد حقوق بازنشستگان به گوش رسید که اجرای این حکم مستلزم همسان سازی حقوق بارنشستگان است. در چند ماه اخیر در چند مرحله معوقات حقوق بازنشستگان به همراه حقوق ماهیانه آنها برایشان واریز شده است اما با توجه به رشد تورم حقوق بازنشستگان کفاف معیشت آنها را نمی دهد.توزیع حقوق بازنشستگان دولتی در پایان خرداد امسال نشان میدهد میانگین حقوق بازنشستگان در بهار 1402 حدودا 42 درصد بیشتر از موقعیت مشابه خود در سال گذشته بوده است.
بیتوجهی برنامه هفتم توسعه به همسانسازی حقوق بازنشستگان، این روزها نهتنها صدای بازنشستگان را در آورده، بلکه برخی از نمایندگان مجلس هم در تذکرات متعدد در مجلس، از خواسته بازنشستگان میگویند.
بیتوجهی برنامه هفتم توسعه به همسانسازی حقوق بازنشستگان، این روزها نهتنها صدای بازنشستگان را در آورده، بلکه برخی از نمایندگان مجلس هم در تذکرات متعدد در مجلس، از خواسته بازنشستگان میگویند. روز سهشنبه هفتهجاری حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا در تذکری شفافی در مجلس، عنوان کرد: بازنشستگان فراوانی این روزها از ما مطالبه دارند که موضوع همسان سازی اجرایی شود، بنابراین انتظار میرود در برنامه هفتم توسعه حتما به همسان سازی حقوق بازنشستگان توجه شده و این موضوع اجرایی شود.
این در حالی است که آنچه در کندوکاش در میان صفحات لایحه برنامه هفتم توسعه دیده میشود، این است که همسانسازی حقوق حذف شده و هیچ جایگاهی ندارد. البته فعالان بازنشستگی با اشاره به سیاستگذاریهای دولت در حوزه بازنشستگی، معتقدند حتی اگر همسانسازی را هم در برنامه هفتم بگنجانند، چون برنامه توسعه راهبرد است نه تکلیف، هیچ اتفاق خاصی نمیافتد.
به باور آنها، باید اعتبار همسانسازی برای همه صندوقها و به طور مشخص تامین اجتماعی در بودجههای سنواتی منظور شود وگرنه قراردادن همسانسازی در برنامهی هفتم هیچ تفاوتی ایجاد نمیکند.
فعالان بازنشستگی تاکید دارند؛ تا پیش از این هم دولت به تکالیف برنامههای توسعه در مورد بازنشستگان عمل نکرده است.
اجرای همسانسازی متوقف شد
حسن صادقی، رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در واکنش به این اتفاق میگوید: در برنامه توسعه هفتم نهتنها چیزی را تحت عنوان همسانسازی حقوق نمیبینیم، بلکه ناهمسانسازی را مشاهده میکنیم.
معاون دبیرکل خانه کارگر در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین تصریح میکند: در حال حاضر برنامه ششم توسعه دو سال است که پشت سر هم تمدید میشود و یکی از بندهای آن، همسانسازی حقوق بوده است. چرا همسانسازی را متوقف کردند؟ نمیشود که یک بند یک برنامه جامع را اجرا کرد و یک بند را اجرا نکرد.
صادقی متذکر میشود: اگر دولت عملا دنبال اجرای متناسبسازی حقوق بود، در برنامه ششم که دو سال است تمدید شده، باید در این دو سال همسانسازی را اجرا میکردند، ولی شاهد بودیم که اجرای همسانسازی متوقف شده بود.
وی عنوان میند: زمانی که برنامه در حال اجرا متوقف میشود، انتظار دارید بیایند برای آینده همسانسازی را اجرا کنند؟ اگر میخواستند همسانسازی را اجرا کنند، خب حقوق را هم منطبق با تورم افزایش میدادند.
رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تصریح میکند: عامل عقب ماندن حقوق نسبت به تورم، دولت است، بنابراین شما از دولت و مجلس انتظار دارید که عقبافتادگی حقوق را در برنامه هفتم جبران کند؟ چشم من در این قضایا آب نمیخورد. نه مجلس و نه دولت به دلیل همفکریای که با هم دارند، چیزی را تحت عنوان همسانسازی حقوق رقم بزنند.
در همین خصوص، جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون تلیفق برنامه هفتم توسعه در گفتوگویی توضیح میدهد: همسانسازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه جایگاهی ندارد و دولت در این باره چیزی نیاورده است. مجلس هم مصوبه خاصی در این باره ندارد؛ اما در کمیسیون تلفیق پیشنهاداتی در این باره آوردهایم که دولت همسانسازی حقوق بازنشستگان را در قانون بودجه ۱۴۰۳ اجرائی کند.
وی میافزاید: مجلس مدام با تذکر در این باره فشار میآورد، اما به دلیل اینکه نیازمند منابع است، مجلس نمیتواند آن را در قالب طرح بیاورد و اصل ۷۵ میشود که خود به خود حذف خواهد شد. به همین دلیل ما اعضای کمیسیون تلفیق میکوشیم مقدمه و متنی تهیه کنیم تا با دولت در این باره به توافق برسیم. چراکه این موضوع رقم بالای ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد.
کوچکینژاد تاکید میکند: اگر همسانسازی حقوق بازنشستگان را کامل اجرا کنیم، رقمی بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز است. مثلا شخصی که ۱۰ سال است بازنشسته شده و شش میلیون تومان حقوق میگیرد، وقتی همسانسازی و با همتراز خود همسانسازی شود حقوقش ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان میشود که رقم قابل توجهی در جمع است.
وی در عین حال متذکر میشود: سال گذشته افزایش حقوق بازنشستگان با ترمیم یک میلیون تومان ۷۲ هزار میلیارد تومان شد و اگر چهار تا پنج میلیون تومان حقوقها افزایش یابند، این افزایش رقم بالای ۳۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود؛ لذا از آنجایی که صندوق تأمین اجتماعی وابسته به دولت است باید دولت به صندوق تأمین اجتماعی هم در این باره کمک کند چراکه بیشترین فشار را بازنشستگان تأمین اجتماعی تحمل میکنند.
در این شرایط، به دنبال اعتراض و انتقاد شدید کارگران نسبت به بیتوجهی برنامه هفتم به همسانسازی حقوق، شنیدهها حاکی از آن است که مجلس و دولت در حال رایزنی برای در این خصوص هستند؛ تا جایی که محمدباقر قالیباف، رییس مجلس هم در مقابل تذکر نمایندگان در روز سهشنبه هفتهجاری، خبر داد: ما فصل مربوط به این موضوع را مرعا گذاشتهایم و اکنون با دولت در حال رایزنی هستیم و حتما موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در لایحه برنامه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در همین خصوص در حاشیه نشست علنی روز سهشنبه هفتهجاری مجلس و در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت همسانسازی حقوق بازنشستگان میگوید: دیشب جلسهای ۳ ساعته بین رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
وی میافزاید: در نهایت جمعبندی اولیه این شد که ما در طول برنامه هفتم توسعه بتوانیم بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان را به سرانجام برسانیم و هدفگذاری شد که تا پایان برنامه هفتم شاهد تحقق این موضوع باشیم.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه عنوان میکند: موضوع مهم دیگر آن بود که اصلاحات ساختاری لازم در صندوقهای بازنشستگی انجام شود تا مشکل ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی مرتفع شود.
حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی 1402
نماینده مردم مهریز در مجلس با بیان اینکه انتظار داشتیم دولت عدالت محور آقای رئیسی برنامه ای ارائه کند که از آن عدالت تراوش کند، گفت: همسان سازی حقوق بازنشستگان که در برنامه ششم وجود داشت در برنامه هفتم حذف شد.
محمدرضا صباغیان بافقی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۳ مهرماه) مجلس ضمن یک تذکر آئین نامهای، از حذف همسان سازی حقوق بازنشستگان خبر داد. او با استناد به ماده ۱۸۰ آئین نامه داخلی مجلس عنوان کرد: طبق این ماده قانون برنامه هفتم باید دو سال قبل به مجلس ارائه میشد که این نشان می دهد دولت و حتی مجلس اعتقاد چندانی به قانون برنامه ندارند. به همین دلیل شاهدیم که قانون برنامه با اجرای ۹ درصدی یا بعضا تا ۲۵ درصد همراه است.
نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس افزود: همه انتظار داشتیم دولت عدالت محور آقای رئیسی برنامهای را ارائه کند که عدالت از آن تراوش کند، اما همسان سازی حقوق بازنشستگان که در برنامه ششم وجود داشت در برنامه هفتم حذف شد.
حذف همسان سازی حقوق بازنشستگان از برنامه هفتم
وی یادآورشد: انتظار جامعه، شعار دولت و همچنین مبانی اسلامی و وضعیت بازنشستگان را در نظر بگیرید، چرا این موضوع در برنامه هفتم دیده نشده است. یا موضوع تجمیع و شفاف سازی حقوق دریافتی مسئولین و مقامات که در برنامه هفتم نیامده است به همین دلیل معاون یک مجموعه بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان اضافه کاری در یک سال دریافت می کند.
صباغیان تصریح کرد: حداقل انتظار ما این بود که اگر این قوانین اجرا نمی شود در برنامه هفتم وجود داشته باشد. دولت دائما دم از مردمی سازی اقتصاد و کشور می زند اما مدیریت واحد شهری که الفبای مردمی سازی است هم در برنامه هفتم دیده نشده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تصریح کرد: این موارد نشان می دهد که برنامه، برنامه کاملی نیست و حتی تشکل های صنفی و مردمی نیز در برنامه دیده نشده است لذا انتظار داریم لایحه به دولت بازگردد و با ۹ هزار پیشنهادی که ثبت شده در تدوین برنامه تجدیدنظر کند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر، عنوان کرد: باید این نکته را بگویم که در صورت رأی منفی مجلس به کلیات، لایحه به کمیسیون بازمی گردد نه دولت؛ ضمن اینکه برخی موارد مطرح شده در کمیسیون مورد توجه قرار گرفت.رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حتماً در برنامه به مباحث ایثارگران، کارگران و بازنشستگان توجه داریم، گفت: دولت و مجلس حتماً چارچوبهایی را دنبال میکنند که بتوانیم این مسائل را پیش ببریم.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به تذکر برخی نمایندگان درباره لزوم رسیدگی به وضعیت بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه با تاکید بر اینکه حتماً در برنامه به مباحث ایثارگران، کارگران و بازنشستگان توجه داریم، گفت: اینها از موضوعاتی است که حتماً در برنامه درباره آنها سکوت نکردیم و دولت و مجلس حتماً چارچوبهایی را دنبال میکنند که بتوانیم این مسائل را پیش ببریم.
افزایش حقوق بازنشستگان کشوری
وی افزود: این مباحث در حال حاضر در دستور جلسات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه قرار دارد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با تکذیب توجه نشدن به حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه گفت: سه بند از برنامه هفتم توسعه به حقوق و مستمری بازنشستگان اختصاص دارد.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران ضمن انتقاد شدید به لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مفاد این لایحه را برخلاف عدالت اجتماعی عنوان کرد.
نصرالله دریابیگی (نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور) درمراسم جشن ولادت حضرت محمد مصطفی (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) که با حضور تشکلهای کارگری و بازنشستگان استان و جمع زیادی از کارگران صنوف مختلف این استان برگزار شد، در خصوص تبعات احتمالی تصویب لایحه هفتم در مباحث کار و کارگری، گفت: تشکلهای کارگری و تشکیلات خانه کارگر مفاد این لایحه را تنش آفرین و دست اندازی به منابع مالی سازمان تأمین اجتماعی میدانند و قطعاً سکوت نخواهند کرد.
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی مازندران و نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور ضمن اشاره به وضعیت بحرانی معاش بازنشستگان گفت: در کشوری که الگوی زن و مرد آن پیامبر مهربانی و ائمه اطهار هستند، انصاف نیست که کارگران و بازنشستگان درفقر و محرومیت رو به افزایش به سر ببرند.
دریابیگی گفت؛ آیا حق نداریم مراتب گلایه خود را از نمایندگان محترم مجلس اعلام نماییم؛ سالهاست که صدای اعتراض بازنشستگان درخصوص متناسبسازی حقوقشان را میشنوند و دربرابر مفاد ضد کارگری و تضعیف کننده تامین اجتماعی فقط به صحبت کردن و وعده دادن بسنده میکنند.
جدول افزایش حقوق بازنشستگان کشوری
در این مراسم خانم صادقی مسئول اتحادیه زنان خانه کارگر تشکیلات مازندران در سخنان خود گفت؛ پیامبر خدا و ائمه اطهار الگوهای کاملی برای زنان و مردان ایرانی هستند. در پایان مراسم ۱۴ هدیه بقید قرعه به حاضرین اهدا شد.حدود 23 هزار بازنشسته دولتی حقوقی بیش از 20 میلیون تومان دریافت میکنند.
آخرین آمارهای منتشره از سوی صندوق بازنشستگی کشوری نشان میدهد، تعداد بازنشستگان دولتی که حقوقبگیر صندوق بازنشستگی کشوری هستند در پایان خرداد امسال به یک میلیون و 639 هزار و 167 نفر رسیده که نسبت به پایان خرداد سال 1401 معادل 3.5 درصد افزایش یافته است.
مبلغ حقوق بازنشستگان 1402
بر اساس این گزارش میانگین حقوقِ حقوق بگیران صندوق بازنشستگی کشوری در پایان خرداد امسال (برای کل برقراریها) معادل 11 میلیون و 275 هزار تومان بوده که نسبت به خرداد سال گذشته حدود 42 درصد افزایش داشته است؛ این افزایش عمدتا ناشی از اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری در پاییز 1399 و استمرار اجرای آن تا سال 1402 بوده است.
از سوی دیگر افرادی که در سال 1402 بازنشسته شده و حقوق بگیر صندوق بازنشستگی کشور شدهاند (برقراریهای جدید)، میانگین اولین حقوق بازنشستگی آنان معادل 14 میلیون 720 هزار تومان بوده، این در حالی است که میانگین آخرین حقوق اشتغال آنان 15 میلیون و 420 هزار تومان بوده است.
توزیع حقوق بازنشستگان دولتی در پایان خرداد ماه امسال به تفکیک میزان حقوق دریافتی نشان میدهد از 1.6 میلیون نفر بازنشسته دولتی، بیش از 417 هزار نفر حقوقی بین 10 تا 11.2 میلیون تومان دریافت میکنند، این میزان تقریبا 25.5 درصد تعداد حقوق بگیران صندوق بازنشستگی را تشکیل میدهند.
همچنین حدود 21.4 درصد از تعداد حقوق بگیران صندوق بازنشستگی کشوری که تعداد آنها بیش از 350 هزار نفر است حقوقی بین 11.2 تا 12.5 میلیون تومان دریافت میکنند.
در مجموع توزیع حقوق بازنشستگان دولتی در پایان خرداد امسال نشان میدهد که حدود 78 درصد تعداد بازنشستگان کشوری تقریبا حقوقی بین 9 تا 13.5 میلیون تومانی دریافت میکنند.
طبق این گزارش کمتر از 5 درصد (4.8%) تعداد بازنشستگان دولتی نیز که تعداد آنها حدود 79 هزار نفر است، حقوقی کمتر از 7.7 میلیون تومان دریافت میکنند.
از سوی دیگر توزیع درامدی بازنشستگان دولتی تا پایان خرداد امسال نشان میدهد حدود 1.5 درصد تعداد بازنشستگان که بیش از 23 هزار نفر را شامل میشود حقوقی بیش از 20.7 میلیون تومان دریافت میکنند.
ارسال دیدگاه