مسکن کارگران | شرایط دریافت مسکن کارگران

خبر خوش دولت پزشکیان برای کارگران | آغاز ثبت نام مسکن کارگران با شرایط جدید از فردا

در ادامه آخرین اخبار از افزایش حق مسکن کارگران را بخوانید.

خبر خوش دولت پزشکیان برای کارگران | آغاز ثبت نام مسکن کارگران با شرایط جدید از فردا
| کد مطلب: ۷۶۷۴
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شایلین بهبودی:

مسئله مسکن کارگران از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم ایران بوده است و ما در ادامه به این موضوع پرداخته ایم.

عدم دسترسی اقشار کم‌درآمد و  نوسانات شدید قیمت مسکن به مسکن کارگران مناسب و مشکلات ناشی از اجرای طرح‌هایی مانند مسکن کارگران، همواره این موضوع را در کانون توجه قرار داده است. در این گزارش، به بررسی چالش‌های موجود در حوزه مسکن و راهکارهای پیشنهادی برای حل این مشکل، با تمرکز بر نظرات فعالان کارگری و کارشناسان این حوزه، می‌پردازیم.

در کشور ما سازنده انبوه‌ساز به متقاضی می‌گوید ۱۰ درصد آورده بیاورد و بعد اعلام می‌کند که از بانک وام بگیرد و خانه‌ای خریداری کند اما اگر اقساط بانک به هر طریقی عقب افتاد یا متقاضی دچار مشکل شد، احتمال مصادره شدن خانه وجود ندارد ولی در کشورهای پیشرفته بخش خصوصی به عنوان سازنده ظاهر می‌شود و می‌گوید ۱۰ درصد آورده بیاورد و ۹۰ درصد را دولت به فرد متقاضی وام می‌دهد ولی سود وام دریافتی بسیار اندک است و بانک در سود و زیان آن با متقاضی شریک است.

این فعال کارگری با بیان اینکه مسکن کارگران باید از کانال دولت پیگیری شود،‌در توضیح بیشتر افزود: معتقدم با توجه به شرایط اقتصادی، وضعیت بازار مسکن و مصالح ساختمانی و تسهیلات بانکی دولت باید از روند ساخت تا عرضه مسکن و تحویل آن نظارت داشته باشد زیرا کلید خانه‌دار شدن کارگران در دست دولت است.

چمنی بر لزوم برنامه‌ریزی برای مسکن کارگران در دولت چهاردهم تاکید کرد و گفت: دولت باید تلاش کند با برنامه‌ریزی اصولی و سنجیده و استفاده از انبوه سازان خوشنام که کارنامه موفق و درخشانی در این زمینه دارند، مشکل مسکن را در کشور حل کند. البته اعتقادی نداریم که ساخت مسکن باید به اتحادیه ها و بخش خصوصی واگذار شود، دولت می‌تواند با شرکت‌های بزرگ خانه‌سازی که دارای کارنامه مثبتی هستند، وارد مذاکره شود و پروژه‌های مسکن را با اولویت کارگران و اقشار آسیب پذیر اجرا کند. مثل پروژه مسکن مهر نشود که پیمانکاران متعددی در این طرح وارد شدند و برخی از آنها به قول خود عمل نکردند و اعضای تعاونی‌ها را دچار مشکلات بسیار و پرونده‌های حقوقی کردند و تکمیل و تحویل این واحدها چند دولت را درگیر کرد.

وی درباره استفاده از ظرفیت ماده ۱۴۹ قانون کار خاطرنشان کرد: در دولت های یازدهم و دوازدهم ماده ۱۴۹ قانون کار دارای ایراداتی بود و نقطه ضعف‌هایی داشت و طی جلساتی که با حضور نمایندگان کارگر و کارفرما و دولت در شورای عالی کار برگزار شد، آیین‌نامه آن تدوین شد و وظایفی که هر مجموعه باید برای خانه‌دار شدن کارگران انجام می‌داد، از قبیل شهرداری،‌ سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار، وزارت راه و شهرسازی و کارفرما در آن آیین‌نامه تعریف شده بود ولی متاسفانه با پایان دولت قبل این طرح ابتر ماند و اقدام اثرگذاری در خصوص ماده ۱۴۹ قانون کار انجام نگرفت.

این کارشناس حوزه کار گفت: اینکه عنوان می‌شود نمی‌توان در سال یک میلیون واحد مسکونی ساخت یا پول و منابع آن وجود ندارد، قابل قبول نیست. در حال حاضر اقشار کم درآمد و کارگران و بازنشستگان منتظر تصمیم دولت چهاردهم برای تامین مسکن ارزان هستند. در بحث ساخت مسکن باید نظارت عالی از سوی دولت صورت گیرد تا قانون به درستی اجرا شود.

چمنی گفت: اگر در دولتهای قبل واحدهای نیمه تمام مسکن مهر تکمیل و تحویل می‌شد، امروز با انبوه تقاضا برای خرید مسکن و تورم در این بخش روبه رو نبودیم. متاسفانه دولتها بعد از تغییر، طرح‌های دولت قبل را اجرا نمی‌کنند و همین مساله باعث ایجاد مشکلاتی برای کارگران و متقاضیان خانه در دولتهای بعد می‌شود لذا از دولت چهاردهم توقع داریم با اولویت تکمیل و ساخت پروژه‌های باقیمانده از دولت‌های قبل این واحدها را ساخته و تحویل داده و در مرحله بعد برنامه‌ریزی اساسی برای اجرای پروژه‌های مسکن و خانه‌دار شدن کارگران داشته باشد.

جزئیات جدید از دریافت مسکن کارگران

رسولی یادآور شد: در سه سال گذشته رویکرد سازمان بهزیستی به این سمت پیش رفته است یعنی افرادی که دارای شرایط مستمری بوده‌اند بدون پشت نوبتی تحت پوشش قرار گرفته و خدمات دریافت می کنند.

وی افزود: در مراکز شبانه روزی نیز پرداخت یارانه‌ها بدون معطلی انجام شده است و نیازمندی های آنان را اولویت بندی کرده و براساس آن خدمات دریافت کرده اند.

مدیرکل بهزیستی کردستان اظهار کرد: امسال بدلیل تقارن هفته بهزیستی با ایام عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی از ۳۱ تیر تا پنج مرداد با عنوان هفته بهزیستی نامگذاری و برنامه های متنوعی برای این هفته در استان پیش بینی شده است.

وی افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده ۱۱۰ برنامه در قالب برپایی نمایشگاه، افتتاح کسب و کارها، افتتاح مسکن مددجویی، گروههای همیار زنان سرپرست خانوار، بازدید از جامعه هدف، برنامه های فرهنگی و توزیع وسایل توانبخشی در این هفته برگزار می شود.

در حال حاضر ۳۴ هزار و ۷۶۰ خانوار کردستانی زیرپوشش سازمان بهزیستی استان هستند و از خدمات مختلف این نهاد بهره می گیرند.

محمد رضا کارگری؛ نایب رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین حامی معلولان کشور در حاشیه هیئت جوانان محبان علی (ع) میدان سپاه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خداوند متعال را شاکرم که ما را از رهروان صدیق امام حسین (ع) قرار داده است

وی با اشاره به اینکه ۳۹ سال پیش مدرسه سازی را در کشور فرهنگ‌سازی کردیم و مردم در حوزه ساخت مدرسه از دولت پیشی گرفتند، افزود: اخیراً متوجه شدیم که تعداد زیادی از جامعه معلولان نیاز به ویلچر دارند و در همین راستا جامعه خیرین کشور با همراهی هیات مذهبی به نام مقدس شهدای کربلا، ۷۲ ویلچر تهیه کرد و قرار است در بین جامعه هدف توزیع شود.

نایب رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین حامی معلولان کشور گفت: بنا داریم با مسئولان کشور و رئیس امور مساجد جلساتی داشته باشیم تا هموطنان در مجالس ترحیم به جای خریداری تاج گل، اقدام به خرید ویلچر برای نیازمندان کنند.

کارگری با اشاره به همراهی تولیدکنندگان در ارتباط با خرید ولیچر بیان کرد: در این زمینه ولیچری که در بازار با قیمت ۵ میلیون تومان عرضه می‌شود از سوی تولیدکنندگان با قیمت ۳ میلیون تومان تهیه و تامین می‌شود و هموطنان می‌توانند این ولیچرها را به نام متوفیان خود تهیه و در اختیار معلولان قرار بدهند.

وی ادامه داد: هیات جوانان محبان علی (ع) نیز پای کار است و بنا داریم سالیانه ۱ میلیون ولیچر را در اختیار سازمان بهزیستی قرار دهیم و افرادی که در سامانه بهزیستی ثبت نام کرده‌اند می‌توانند ولیچر های مورد نیاز را دریافت کنند.

منبع : نبض بازار |

ارسال دیدگاه