وام ودیعه مسکن | شرایط دریافت وام ودیعه مسکن

سیر تا پیاز وام ودیعه مسکن 40 تا 300 میلیونی | اقساط و شرایط وام ودیعه مسکن جدید مشخص شد

مستاجران برای دریافت وام ودیعه مسکن مطلب زیر را بخوانند.

سیر تا پیاز وام ودیعه مسکن 40 تا 300 میلیونی | اقساط و شرایط وام ودیعه مسکن جدید مشخص شد
| کد مطلب: ۵۱۸۵
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شایلین بهبودی:

در حال حاضر دولت پنج وام ودیعه مسکن ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی را برای مستاجران بسته به مکانی که زندگی می‌کنند، در نظر گرفته است. مستاجری که بتواند از بانک وام بگیرد، با در نظر گرفتن مبلغ وام و نرخ سود، هر ماه چقدر باید برای پرداخت قسط کنار بگذارد؟

وام ودیعه مسکن آخرین پناه مستاجران در فصل داغ جابه‌جایی است. اما احتمال می‌رود بانک‌ها کماکان تمایل داشته باشند به بازی نرخ سود ۱۸ یا ۲۳ درصدی وام‌های ۴۰ تا ۲۰۰ میلیونی ادامه دهند. شاهد این ادعا، نیمی از متقاضیانی هستند که در صف دریافت وام مانده‌اند.

هرچند مبلغ وام ودیعه مسکن در مقایسه با نرخ رهن و اجاره‌ای که از سوی موجران در نظر گرفته شده، رقم ناچیزی محسوب می‌شود، اما همین مبلغ هم می‌تواند کمک‌هزینه بسیاری برای تامین یک سرپناه نه چندان رضایت‌بخش باشد. وام ودیعه مسکن هم‌اکنون برای پایتخت‌نشینان ۲۰۰ میلیون تومان، برای آن‌هایی که در مراکز استان‌ها ساکن هستند ۱۵۰ میلیون تومان و برای سایر شهرها و روستاها به ترتیب ۱۰۰ میلیون و ۴۰ میلیون تومان است. قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هم یک وام ۳۰۰ میلیونی ودیعه مسکن آن هم به صورت قرض‌الحسنه در اختیار خانوارهایی که از شرایط لازم برخوردارند، می‌گذارد.

بخشنامه افزایش سقف فردی تسهیلات کمک ودیعه مسکن که از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده، همچنان اشاره‌ای مبهم به نرخ سود تسهیلات ودیعه مسکن دارد. با اینکه در آن قید شده دوره بازپرداخت وام حداکثر پنج ساله است اما نرخ سود را به «مصوبه شورای پول و اعتبار» موکول کرده‌اند.

پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به این ترتیب مشخص نیست با نرخ سود ۱۸ درصد انجام می‌شود یا ۲۳ درصد. تنها تکلیف نرخ سود وام ودیعه مسکن ۳۰۰ میلیونی قابل پرداخت در طرح جوانی جمعیت مشخص است که به‌صورت قرض‌الحسنه محاسبه خواهد شد. همین دعوای ادامه‌دار بر سر نرخ سود موجب شده تا صف وام ودیعه مسکن برای نیمی از متقاضیان به درازا بکشد.

اعداد و ارقام به ما می‌گویند تا کنون یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر از متقاضیان در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کردند. از این تعداد یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شدند، اما تا الان یک میلیون و ۳۳ هزار و ۳۰۵ نفر به بانک‌ها معرفی شده‌اند.

بانک‌ها هم که علاقه چندانی به پرداخت اینگونه تسهیلات تکلیفی ندارند، ترجیح می‌دهند به صورت لاک‌پشتی عمل کنند و بنابراین طبق آخرین آمار که توسط احمد خادمیان، مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن اعلام شده، آن‌ها فقط با ۴۴۵ هزار و ۶۸ نفر عقد قرارداد کردند.

اقساط وام ودیعه مسکن تهرانی‌ها

وام ودیعه مسکن برای پایتخت‌نشینان از ابتدای سال قبل تا ماه آذر، ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود، اما از ابتدای دی ماه همین سال به رقم ۲۰۰ میلیون تومان رسید. نرخ سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت ۵ سال است.

اقساط ماهانه برای مستاجری که در تهران زندگی می‌کند، حدود پنج میلیون و ۷۸ هزار تومان است. جمع کل اقساط حدود ۳۰۴ میلیون و و ۷۲۱ هزار تومان و سود کل وام حدود ۱۰۴ هزار و ۷۲۱ تومان خواهد بود.

اقساط وام ودیعه مسکن برای کلان‌شهرها

وام ودیعه مسکن برای مستاجرانی که در کلان‌شهرها زندگی می‌کنند، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان آذرماه، مبلغ ۷۰ میلیون تومان بود. اما الان این وام افزایش ۸۰ میلیونی داشته و به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده است. دوره بازپرداخت وام هم ۶۰ ماهه است.

اقساط ماهانه وام ودیعه مسکن برای این افراد، حدود سه میلیون و ۸۰۹ هزار تومان، جمع کل اقساط حدود ۲۲۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان و سود کل وام حدود ۷۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان برآورد می‌شود.

اقساط وام ودیعه مسکن برای سایر شهرها

وام ودیعه مسکن برای ساکنان شهرها به غیر از کلان‌شهرها ۱۰۰ میلیون تومان است. مبلغ هر قسط برای مستاجران این شهرها، ماهی حدود ۲ میلیون و ۵۳۹ هزار تومان است. جمع کل اقساط آن‌ها ۱۵۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان و سود کل وام هم حدود ۵۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان است.

سال گذشته بود که سخنگوی دولت اعلام کرد که برای اولین بار وام ودیعه مسکن به روستاییان به میزان ۴۰ میلیون تومان اختصاص پیدا می‌کند. اگر قرار باشد فردی که در روستا ساکن است این میزان از وام را دریافت کند، ماهانه باید حدود یک میلیون و ۱۵ هزار تومان کنار بگذارد. جمع کل اقساط او هم حدود ۶۰ میلیون و ۹۴۴ هزار تومان و سود کل وام نیز ۲۰ میلیون و ۹۴۴ هزار تومان می‌شود.

وام ودیعه مسکن طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی، ۳۰۰ میلیون تومان است که به صورت قرض‌الحسنه به خانوارهایی که از شرایط لازم برخوردارند، داده می‌شود. بخشنامه بانک مرکزی هم به ما می‌گوید که این تسهیلات مختص خانواده‌هایی است که از تاریخ اول فروردین ۹۹ به بعد صاحب صاحب فرزند سوم یا بیشتر می‌شوند.

اگر قرار باشد فردی وام ۳۰۰ میلیونی با نرخ سود چهار درصد و بازپرداخت ۶۰ ماهه دریافت کند، ماهانه چقدر باید قسط بدهد؟ با یک محاسبه می‌توان دریافت که مبلغ هر قسط او پنج میلیون و ۴۵۴ هزار و ۵۴۵ تومان می‌شود.

مستاجران می‌توانند از وام ودیعه مسکن ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود صفر و ۱۸ درصدی استفاده کنند.

با نزدیک شدن به فصل جابجایی‌ها در بازار مسکن، بهترین مسیر برای مستأجران جهت در امان ماندن از تاثیر تورم بر بخش مسکن افزایش پول پیش یا همان رهن است. البته در صورتی‌که موجر موافق این کار باشد.

در زمان حاضر با مصوبه شورای پول و اعتبار مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن در تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهر‌ها ۱۰۰ میلیون تومان و در روستا‌ها ۴۰ میلیون تومان است. نرخ سود این تسهیلات ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت آن ۶۰ ماهه است.

از سوی دیگر مطابق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وام ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن به‌صورت قرض‌الحسنه به خانوار‌های مشمول پرداخت می‌شود.

مطابق بخشنامه فروردین ماه امسال بانک مرکزی این تسهیلات مختص خانواده‌هایی است که از تاریخ اول فروردین ۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر می‌شوند. بر این اساس پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آن‌ها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

طبق اظهارات ۳ روز قبل مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی وضعیت پرداخت وام ودیعه با سود ۱۸ درصدی چندان مناسب نبوده و حدود یک میلیون نفر در صف دریافت تسهیلات مذکور قرار دارند.

سیداحمد خادمیان در این‌باره گفته بود: تاکنون یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر از متقاضیان در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کرد‌ه‌اند که از این تعداد یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده‌اند. از این تعداد یک میلیون و ۳۳ هزار و ۳۰۵ نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شده‌اند و بانک‌ها با ۴۴۵ هزار و ۶۸ نفر (۳۰ درصد) قرارداد امضا کرده‌اند.

وی تاکید کرد: با توجه به تکلیف قانونی، ضرورت دارد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات را به معرفی‌شدگان سرعت بدهند.

مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن از پرداخت وام ودیعه مسکن توسط بانک‌ها به بیش از ۴۴۵ هزار متقاضی خبر داد.

سیداحمد خادمیان مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن روند ارائه تسهیلات ودیعه مسکن را توسط بانک‌ها تشریح کرد و گفت: تاکنون به تعداد یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر از متقاضیان در «سامانه» ثبت‌نام کردند که از این میزان متقاضی ثبت‌نام شده، یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر دارای شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شدند.

مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن در ادامه تاکید کرد: از تعداد واجدین شرایط دریافت وام ودیعه مسکن یک میلیون و ۳۳ هزار و ۳۰۵ نفر به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن معرفی شدند که بانک‌ها تاکنون با ۴۴۵ هزار و ۶۸ نفر عقد قرارداد کردند.

وی افزود: با توجه به تکلیف قانونی، ضرورت دارد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات را به معرفی‌شدگان سرعت بدهند.

امروزه اکثر مستاجران به دنبال وام ودیعه مسکن هستند، اما گاهی به دلایل مختلف متقاضیان نمی‌توانند ضامنی معتبر برای ضمانت وام خود به بانک ارائه دهند. به همین دلیل دریافت وام برای این افراد به مراتب سخت‌تر می‌شود. اما بانک پاسارگاد در یکی از طرح‌های خود، این وام را بدون ضامن در اختیار مشتریانش قرار می‌دهد .

مبلغ وام درنظر گرفته شده از سوی دولت باتوجه به شهر متفاوت است به عنوان مثال برای تهرانی‌ها مبلغ وام ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومان، کلان شهرها ۱۵۰ میلیون تومان، شهرستان‌ها ۱۰۰ میلیون تومان و شهرهای کوچک و روستاها ۴۰ میلیون تومان است. اما مبلغ وام در نظر گرفته شده از سوی شعب پاد بانک پاسارگاد به‌منظور وام ودیعه مسکن تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان می‌باشد. در شعب پاد بانک پاسارگاد اینکه فرد از کدام شهر تقاضای وام نموده باشد اهمیتی ندارد و فقط به میزان مبلغ اجاره بها بستگی دارد.

البته شایان به ذکر است مبلغ تسهیلات در این طرح ۷۵% از کل مبلغ اجاره بها است. یعنی هرچه اجاره بها کمتر باشد، مبلغ وام نیز کمتر می‌باشد.

علاوه بر این، متقاضی می‌تواند در هنگام ثبت درخواست مبلغ دلخواه خود را ثبت نمایید البته مبلغ باید کمتر از سقف تعیین شده باشد.

شرایط وام ودیعه مسکن بدون ضامن

وام ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی و بدون ضامن شعب پاد بانک پاسارگاد دارای شرایط زیر است:

فرد چک صیادی بنفش به نام خود داشته باشد.

قرارداد اجاره‌ای دارای کد رهگیری تنظیم نموده باشند.

بند تسهیلات به قرارداد اجاره‌ای درج نموده باشند.

بازپرداخت راسی

توجه: در مورد ۲ و ۳ رضایت موجر الزامی است.

تسهیلات ودیعه مسکن پاد

همانطور که در قسمت شرایط گفتیم بازپرداخت این تسهیلات به صورت راسی می‌باشد. بازپرداخت این وام ۳ ماهه یا ۶ ماهه است.

انتخاب مدت بازپرداخت وام به خود متقاضی بستگی دارد و بانک در این موضوع هیچ دخالتی ندارد. اما شایان به ذکر است که مقدار سود در آن‌ها متفاوت است.

یعنی اگر شما وام ودیعه مسکن بدون ضامن شعب پاد بانک پاسارگاد را ۳ ماهه بگیرید مقدار سود آن ٪۵.۷۵ می‌باشد.

اما اگر بازپرداخت وام شما ۶ ماه باشد مبلغ سود آن ۱۱.۵٪ است.

معمولا بانک‌ها باتوجه به رتبه اعتبارسنجی تعیین می‌کنند متقاضی باید چند ضامن ارائه دهند اما بانک پاسارگاد در این طرح خود این شرط را حذف کرده و بدون ضامن وام ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن را پرداخت می‌کند.

مراحل دریافت تسهیلات وام ودیعه مسکن

برای دریافت این وام باید مراحل زیر را پشت سر بگذرانید:

ابتدا احراز هویت خود را در اپلیکیشن ویپاد تا سطح ۵ ارتقا دهید.

سپس از طریق پنل مسکن اطلاعات مستاجر، مالک و ملک را ثبت کنید. (ثبت نام اولیه)

پس از تایید اولیه، متقاضی باید سایر مدارک خود را در این پنل بارگذاری نمایید.

سپس ۳۰ درصد از مبلغ تسهیلات را به عنوان پیش‌پرداخت واریز نمایید و چک صیادی (به نام خود) را به منظور ضمانت ارسال کنید. (بانک برای ارسال چک با شما تماس خواهد گرفت)

۲۴ ساعت پس از تایید درخواست، مبلغ تسهیلات و پیش‌پرداخت برای شما واریز می‌گردد.

مزایا تسهیلات وام ودیعه مسکن بدون ضامن

این وام مزایا متعددی دارند از آن‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

این طرح به ضامن نیاز ندارد.

۷۵% از مبلغ اجاره بها را پرداخت می‌نمایید.

فرایند در خواست و بررسی به صورت کاملا آنلاین انجام می‌شود.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، گفت: دولت باید به گونه‌ای برنامه ریزی کند که افزایش وام ودیعه مسکن طرح‌های قبلی گره‌ای از مشکلات مسکن را باز کند.

بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی هستند که طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی این طولانی شدن صف به دلیل شرایط و استعلام‌های جدید بانک‌ها است.

در حال حاضر با نزدیک شدن به فصل جابه جایی و نقل و انتقالات بازار اجاره مسکن هم کم کم داغ شده و میزان آگهی واحدهای اجاره‌ای در بین مشاوران املاک رو به افزایش است از بهمن ماه سال گذشته که تسهیلات ودیعه مسکن در تهران به ۲۰۰ میلیون تومان رسید بسیاری از مستاجران در پشت صف‌های بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن قرار گرفته اند در صورتی که همین افزایش ۵۰ میلیون تومانی تسهیلات در طی چند ماه گذشته آثار و تبعات خود را روی بازار اجاره گذاشته است.

بررسی‌های میدانی هم حاکی از آن است که هنوز بسیاری از مستاجران نتوانسته اند این تسهیلات را دریافت کنند و به گفته بسیاری از متقاضیان بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات سنگ اندازی‌های زیادی از جمله نداشتن اعتبارات، ابلاغ نشدن مصوبه تسهیلات ودیعه مسکن و یا نداشتن بودجه می‌کنند همین موضوع باعث شده بسیاری از مستاجران به دنبال راه‌های دیگر برای تامین مسکن اجاره‌ای خود بیافتند به طوری که برخی از مستاجران به دلیل افزایش میزان نرخ‌های اجاره‌ای و متقاعد نشدن مالک به محلات پایین‌تر و یا حومه شهرها کوچ کرده‌اند.

براساس این گزارش در همین رابطه فاطمی یکی از مستاجران که در منطقه هاشمی تهران و در یک واحد ۷۰ متری اجاره نشین است، گفت: در سال گذشته ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و ماهانه ۱۲ میلیون تومان اجاره می‌دادیم، اما از اسفند ماه سال گذشته مالک زمزمه‌های افزایش قیمت اجاره را داده بود که در حال حاضر به دلیل عدم تایید تسهیلات ودیعه مسکن و همچنین به دلیل نرسیدن حقوق مجبور به کوچ به مناطق پایین‌تر شده ایم.

این در حالی است که طبق آخرین آماری که سیداحمد خادمیان مدیرکل دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی میزان پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن را توسط بانک‌ها اعلام کرد و گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و۶۰۰ در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کردند. از متقاضیان ثبت نام شده یک میلیون و ۴۱۶ هزار و ۴۵۲ نفر حائز شرایط اولیه شدند و از این تعداد ۹۹۱ هزار و ۶۵۸ متقاضی به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات ودیعه معرفی شدند.

افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن 1403

مدیرکل دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: طبق آمارها، تسهیلات پرداخت شده توسط بانک‌ها به متقاضیان وام ودیعه به تعداد ۴۳۸ هزار و ۵۵۸ فقره است که با توجه به فصل نقل و انتقالات، انتظار داریم تا این میزان افزایش یابد و تعداد بیشتری از مردم بتوانند از این امکان برای فراهم کردن مسکن مناسب خود و خانواده استفاده کنند. بانک‌ها طبق بخشنامه شرایط پرداخت وام ودیعه را تسریع بدهند.

وی توضیح داد: به تازگی گزارش‌هایی به وزارت راه و شهرسازی ارسال شده که بر اساس آن، برخی از شعب، مدارک مازاد از بخشنامه از متقاضیان تسهیلات ودیعه طلب می‌کنند و حتی استعلام‌هایی را مجددا بعد از حائز شرایط شناخته شدن متقاضی می‌خواهند که این موارد مورد تایید وزارت راه و شهرسازی نیست تمامی شعب بانک باید بر اساس بخشنامه پیش بروند و مدارک و استعلاماتی خارج از بخشنامه از متقاضیان طلب نکنند.

در حال حاضر دولت در تلاش برای کنترل بازار اجاره مسکن بوده و تدابیر لازم را برای کنترل و ساماندهی بازار اجاره مسکن در دستور کار خود قرار داده است.

در همین رابطه ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی با بیان اینکه طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها طرح مجلس بود که توسط کمیسیون عمران مجلس و با همکاری وزارت راه و شهرسازی تدوین شده است گفت: این طرح چندین بار در مجلس تصویب و به شورای نگهبان رفت و از آن شورا برای انجام برخی اصلاحات دوباره به مجلس بازگشت و اخیراً به شورای نگهبان ارسال شد، طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل شدن به قانون بخشی از مشکلاتی را که هم اکنون در بازار اجاره، زمین و مسکن وجود دارد، رفع خواهد کرد و به تسهیل گری در بخش اجاره می‌پردازد.

نوروزی به تشریح بخشی از ویژگی‌هایی این لایحه پرداخت و افزود: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت، الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

به گفته مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قراردادها و ارائه راهکارهایی برای الزام‌آور شدن این راهکارها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بندهایی از این طرح، تمامی قراردادها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می‌گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ طرح در استان‌هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای‌عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره‌بها و قرض‌الحسنه به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن توضیح داد: حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک‌های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می‌رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دسترسی‌های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه‌روزی فراهم کند. اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین، برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته‌بازی واحدهای در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی و یا نصب کنتور و گواهی پایان‌کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحدهای نهضت ملی مسکن به هر شیوه‌ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

منبع : اقتصادآنلاین |
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت قاب امروز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد اخبار از پلیکان

    ارسال دیدگاه

    اخبار روز سایر رسانه ها
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت قاب امروز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد اخبار از پلیکان
      پربازدیدترین