یارانه نقدی | واریز یارانه نقدی

حذف یارانه نقدی کلید خورد | راهکار دولت برای جایگزینی حذف یارانه نقدی چیست؟

در ادامه جزئیات جدید از حذف یارانه نقدی را بخوانید.

حذف یارانه نقدی کلید خورد | راهکار دولت برای جایگزینی حذف یارانه نقدی چیست؟
| کد مطلب: ۵۴۰۵
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شایلین بهبودی:

تبصره۸ بند۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است با همکاری وزارت تعاون نسبت‌به تجدیدنظر افرادی که یارانه نقدی آنها حذف شده و حذف یارانه خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت اقدام کند.

بر اساس تبصره ۸ بند ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ «سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به تجدیدنظر در مورد افرادی که یارانه آنها حذف شده و همچنین نسبت به حذف یارانه خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت به موجب آئین‌نامه‌ای که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در مدت یک ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد، اقدام کند».

بر این اساس، آئین نامه این تبصره در حال تدوین است و طبق قانون ۳ ماه پس از ابلاغ قانون بودجه باید این بازنگری در گردش مالی خانوارهای یارانه بگیر انجام شود.

بند ۷ این تبصره از قانون بودجه می‌گوید «جدول تفصیلی منابع و مصارف این بند از جمله کل دریافتی‌های حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، مالیات بر ارزش‌افزوده مرتبط با آن، سهم شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده انرژی به تفکیک هر شرکت و سهم سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به‌منظور اختصاص به پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی به خانوارها، کمک به بخش سلامت و حمایت از تولید و اشتغال از طریق تأمین اعتبارات مربوط به اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب ۱۳۸۹/۱۲/۴ و قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب ۱۳۸۶/۹/۱۸ و سایر منابع و مصارف قانون هدفمند کردن یارانه‌ها توسط دولت در زمان ارائه بخش دوم لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی تقدیم می‌گردد.».

گفتنی است؛ ۱۰۰ درصد منابع حاصل از فروش داخلی و صادرات ۶ فرآورده اصلی (بنزین، نفت‌گاز، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هوایی) مطابق برنامه اعلامی سال ۱۴۰۲ پالایشگاه‌های نفت بر اساس برنامه تولید منابع این تبصره به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.

در صورت کاهش تولید فراورده‌های اصلی نسبت به برنامه تولید، وزارت نفت از طریق شرکت‌های تابعه ذی‌ربط با دریافت و فروش فراورده‌های ویژه از پالایشگاه‌های مربوط، مقادیر کسری را جبران می‌کند.

همچنین دستورالعمل این بند توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانه‌های نفت و امور اقتصادی و دارایی تهیه و ابلاغ می‌شود.

به این ترتیب با بررسی و بازنگری دوباره سرمایه خانوارهای مشمول دریافت یارانه برخی از افراد از فهرست کمک معیشت دولت حذف می‌شوند.

برخی خانوارها یارانه کمک معیشتی دولت را نقدی به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان (دهک اول تا سوم) و ۳۰۰ هزار تومان (دهک چهارم تا نهم) دریافت می‌کنند.

بعضی هم در قالب طرح کالابرگ الکترونیک و خرید ۱۱ قلم کالا تعیین شده از این کمک معیشت دولتی استفاده می‌کنند که در این بخش خانوارهای دهک نهم مشمول خرید کالابرگ الکترونیک نمی‌شوند.

در کنار یارانه عمومی دولت به خانوار ۹ دهک، طرح «یسنا» و یارانه ویژه مادران باردار و شیرده ۸ استان به مبلغ ماهانه ۴۰۰ هزار تومان به حساب سرپرست خانواده واریز می‌شود.

طرح بعدی، یارانه ویژه کودکان ۷ دهک دارای سوءتغذیه است. به این ترتیب کودکان دارای سوءتغذیه دهک‌های اول تا پنجم ماهانه یک میلیون تومان و دهک‌های ششم و هفتم ماهانه ۶۰۰ هزار تومان، مازاد یارانه عمومی به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

در کنار این ۳ طرح پرداخت یارانه از سوی دولت، جایزه کالابرگ الکترونیک که در ۳ ماهه اخیر از ۱۲۰ به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته در حال اجرا است.

به نظر می‌رسد هدف دولت در بازنگری هر ساله درآمد خانوارها و حذف برخی افراد با درآمد مطلوب، افزایش سهم دهک‌های نخست است.

لازم به یادآوری است، بخشی از گردش مالی بعضی افراد مربوط به تنخواه شرکت‌های آنها بوده که عموماً ماهانه مبلغی از سوی کارفرما و مدیریت شرکت به حساب شخصی این افراد برای هزینه کرد ماهانه واریز می‌شود.

این امر حجم سرمایه و گردش مالی حساب شخصی افراد را افزایش داده و با وجود درآمد پایین منجر به حذف آنها از فهرست دهک‌های مشمول یارانه می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود این گردش مالی با حساب شرکت و حق برداشت تنخواه بگیران انجام شود تا افراد از فهرست حمایتی دولت حذف نشوند.

یارانه نقدیبا این حال سوالات زیادی درباره جزئیات این طرح‌ها و نحوه دریافت یارانه‌ها در بین مردم وجود دارد. در این خبر به طور خاص به سوالات مربوط به زمان و نحوه واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ می‌پردازیم و اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

راه اندازی سامانه ای جهت استعلام آنلاین و برخط مشاهده دهک بندی خانوار از جمله مثبت ترین اقدامات دولت، در ماه های اخیر بوده و تمامی متقاضیان استعلام دهک بندی خانوار و افراد مطرح کننده این پرسش که چگونه متوجه شوم کدام دهک هستم؟ به راحتی می توانند، در کوتاه ترین زمان ممکن، دهک بندی خانوار خود را به صورت آنلاین، استعلام کنند.

سامانه استعلام دهک بندی که از طریق آدرس hemayat.mcls.gov.ir، در دسترس متقاضیان است، سایت استعلام دهک بندی یارانه خانوار نامیده می شود و تنها افرادی که سرپرست خانوار آن ها، اقدام به ثبت نام و تشکیل حساب کاربری در این سایت، و احراز هویت در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نموده می توانند، اقدام به استعلام دهک بندی خانوار نمایند.

شایان ذکر است، امکانات سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir یا سایت استعلام دهک بندی یارانه، محدود به استعلام برخط و آنلاین دهک بندی نبوده و افراد می توانند، اعتراضات خود به دهک بندی و درخواست تغییر آن را نیز از طریق این سامانه، ثبت نمایند

آموزش اعتراض به دهک بندی یارانه نقدی

بر طبق اعلام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی خانوارهایی که به دهک‌بندی خود اعتراض دارند می‌توانند با ثبت تغییرات درآمد، دارایی‌ها و شرایط ویژه خود در سامانه hemayat.mcls.gov.ir، درخواست بررسی مجدد دهک‌بندی خود را ارائه کنند.

۱. آدرس hemayat.mcls.gov.ir را در مرورگر خود وارد نمایید و گزینه «ورود به سامانه حمایت» را انتخاب کنید.

( توجه داشته باشید خدمات این سامانه برای سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است، در صورت نیاز به اصلاح ساختار خانوار از طریق دستورالعمل های سازمان هدفمندی و پلیس +۱۰ اقدام فرمایید.)

۲. در قسمت دوم وارد بخش احراز هویت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می شوید، گزینه کاربر حقیقی را انتخاب کرده، سپس کد ملی سرپرست خانوار را وارد نمایید و پس درج کد امنیتی بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنید.

۳. در این بخش شما وارد پروفایل کاربری خود در سامانه حمایت شده اید و می توانید دهک رفاهی خانوار خود و وضعیت یارانه را مشاهده نمایید.

۴. در صورت تمایل به ثبت درخواست بازبینی دهک خانوار، بر روی دکمه درخواست بررسی کلیک کنید و مراحل ذیل را دنبال کنید.

زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۳ تغییر کرد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت زمان واریز یارانه از اسفند سال گذشته تغییر کرده و دهک های اول تا سوم یارانه خود را در ۲۵ هر ماه دریافت می کنند. دهک های چهارم تا نهم نیز در ۳۰ هر ماه یارانه خود را دریافت می کنند.

دریافت وام یک روزه با سفته، سریع‌ترین راه ممکن در تأمین نیازهای مالی به صورت فوری است. از سال ۱۴۰۱، بانک مرکزی همه بانک‌های فعال در سطح کشور را ملزم به استفاده از انواع وثیقه‌های بانکی به‌عنوان ضمانت جهت دریافت وام نموده است. این اسناد شامل سفته، سیم‌کارت، اسناد ملکی، فیش حقوقی و… می‌شوند. در حال حاضر، این امکان توسط برخی بانک‌ها و موسسات اعتباری در شهرهای مختلف ارائه می‌شود..

وام فوری یک روزه با سفته در بانک‌های آینده، رسالت، مهر ایران، بانک شهر و بانک تجارت یک فرصت ارزشمند برای تأمین نیازهای مالی است. در زیر، شرایط و جزئیات دریافت وام در هر یک از این بانک‌ها شرح داده شده است:

 یارانه نقدی از سال گذشته برای دهک های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و برای دهک های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان بوده و این رقم دستخوش تغییر نشده است.

یارانه نقدی برای دهک های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و برای سایر دهک ها ۳۰۰ هزار تومان است. یارانه نقدی در سال های گذشته ۴۵ هزار تومان بود که با یارانه معیشتی بنزین ادغام شد و در نهایت یارانه های ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار تومانی به مردم داده شد. در دو ماه اخیر همراه با یارانه نقدی یک یارانه مضاعف که مخصوص خرید کالا است نیز برای مشمولان واریز می شود.

یارانه نقدی از سال گذشته برای دهک های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و برای دهک های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان بوده و این رقم دستخوش تغییر نشده است.

در اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز مبلغ یارانه نقدی دهک های مختلف ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود که گروه اول یارانه خود را ۲۵ اردیبهشت و گروه دوم ۳۰ اردیبهشت دریافت می کنند.

حضور فرزندان خانوار بالای ۱۸ سال و شاغل در خانواده سطح درآمد پدر خانواده را به عنوان سرپرست خانوار افزایش می‌دهد. این امر خانوار را در دهک دهم قرار داده و یارانه نقدی ندارد. راه‌حل چیست؟

دهک بندی جمعیت کشور مبنایی برای پرداخت یارانه به خانوارها است. در حال حاضر ۹ دهک نخست دارای یارانه بوده و به خانوار دهک دهم که از خانوارهای پردرآمد کشور محسوب می‌شوند یارانه نقدی و کالابرگ الکترونیکی تعلق نمی‌گیرد. اما یکی از اعتراض‌هایی که وجود دارد حضور فرزندان خانوار بالای ۱۸ سال و شاغل در خانواده بوده که سطح درآمد پدر خانواده را به عنوان سرپرست خانوار افزایش می‌دهد و این امر سبب شده که چنین خانواری در دهک دهم قرار گیرند.

طیبه حسینی، سخنگو سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: در خانوارهای دهک دهم افرادی هستند که به واسطه وجود یکی از فرزندان یا یکی از اعضای زیرمجموعه آنها باعث شده که آن خانواده جز دهک دهم باشند؛ به عنوان مثال فرزند بالای ۱۸ سال دارد که دارای درآمد بوده و حقوق بالاتر از سایر اعضای خانوار دارد و همین امر سبب می‌شود که خانوار در دهک دهم قرار گیرد.

وی اظهار کرد: خانوارهایی که دارای چنین وضعیتی هستند، می‌توانند به پنجره ملی دولت مراجعه و در قسمت یارانه وارد شوند.

سرنوشت یارانه نقدی تشویقی 220 هزار تومانی

یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی در شرایطی به طور کامل قابل استفاده است که افراد از تخفیف هر ۱۱ قلم مشمول (ماکارونی، پنیر، مرغ، گوشت، روغن، شکر، شیر و..) استفاده کنند. یعنی دیگر مثل گذشته نیست که فقط از کل یارانه مثلا یک میلیون تومانی دریافتی توسط یک خانوار دو نفره، همه‌ی یارانه حبوبات خرید شده و از یارانه تشویقی هم بهره ببرند. بلکه ۲۲۰ هزار تومان طرح فجرانه مربوط به تخفیف و مابه التفاوت قیمتی کلیه یازده قلم کالای مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی است. یعنی اگر فردی هر یازده قلم کالا را بخرد، ۲۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی‌اش به واسطه مابه‌التفاوت قیمتی پرداخت می‌شود.

گفتنی است؛ طرح ملی کالابرگ الکترونیکی با عنوان «طرح فجرانه کالابرگ» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) فعلا تا اردیبهشت ماه ادامه دارد.

منبع : بانک اول |
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت قاب امروز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد اخبار از پلیکان

    ارسال دیدگاه

    اخبار روز سایر رسانه ها
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت قاب امروز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد اخبار از پلیکان
      پربازدیدترین