معافیت سربازی | شرایط معافیت سربازی

مشمولان سربازی عجله کنند | قانون جدید نحوه معافیت سربازان فراری چیست؟

در ادامه جزئیات جدید از معافیت سربازی این افراد را بخوانید.

مشمولان سربازی عجله کنند | قانون جدید نحوه معافیت سربازان فراری چیست؟
| کد مطلب: ۵۲۵۰
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شایلین بهبودی:

نحوه معافیت سربازان فراری همواره پرسشی است که مشمولین درگیر آن هستند . برخی شرایط وجود دارد که سربازان فراری در صورت داشتن آنها می توانند برای معافیت سربازی اقدام نمایند.

نحوه معافیت سربازان فراری همواره پرسشی است که مشمولین درگیر آن هستند . برخی شرایط وجود دارد که سربازان فراری در صورت داشتن آنها می توانند برای معافیت اقدام نمایند.

چندی پیش سردار تقی مهری رییس سازمان نظام وظیفه عمومی فراجا با تشریح مشوق‌های قانونی برای سربازان وظیفه در سال ۱۴۰۳ ،از اعلام شرایطی در خصوص معافیت های سربازی، حقوق دریافتی سربازان، کسری خدمت در شرایط مختلف در سال جاری خبر داد.

قانون جدید معافیت سربازی

براساس قوانین جدید، سربازان فراری که از آخرین تاریخ فرار آنان بیش از ۸ سال گذشته باشد و تاکنون مشغول به خدمت نشده باشند، مشمول معافیت می‌شوند. مدت فرار این افراد تا سال ۹۵ محاسبه می‌شود و در صورتی که از آن زمان تاکنون خدمت ننموده باشند، می‌توانند از مزایای معافیت بهره‌مند شوند.

این تدابیر می‌توانند به سربازان فراری کمک کنند تا از بارهای مالی و اجتماعی ناشی از فرارشان رهایی یابند و به طور مساوی با سایرین از مزایای خدمت نظامی بهره‌مند شوند.

علاوه بر این، در صورتی که مدت غیبت یک فرد از خدمت نظامی تا پایان سال ۹۵ به ۸ سال نرسد، این افراد می‌توانند مدت خدمت نظامی خود را به صورت ناپیوسته و در بازه‌های زمانی مختلف انجام دهند. این امکان به آنها اجازه می‌دهد که مدت خدمت نظامی خود را بر اساس شرایط شخصی و موقعیت‌های خود برنامه‌ریزی کنند و از انعطاف بیشتری در انجام وظایف نظامی بهره‌مند شوند.

چنانچه سرباز بیشتر از ۲ ماه فراری داشته باشد، چنانچه بعد از فرار دچار بیماری یا مشکلی جسمی یا روحی شود میتواند پس از پرداخت جریمه از معافیت پزشکی استفاده کند . روند اجرایی آن نیز به این صورت است که سرباز فراری باید ابتدا خود را به آخرین یگانی که خدمت کرده معرفی نموده و یگان وی را به دادسرا فرستاده و سپس وی می تواند بعد از پرداخت جریمه، به خدمت برگردد و یا در صورتی که شورای پزشکی معافیت وی را تایید نماید، برای وی معافیت پزشکی صادر خواهد شد. گفتنی است که در معافیت پزشکی برای سربازان فراری نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینه ای نیست.

براساس گزارش اقتصادنیوز، معافیت کفالت در رابطه با پدر یا مادر یا خواهر یا برادر میباشد و هر کدام از این موارد دارای تبصره های خاص خود و البته گسترده ای است. مهم ترین موضوع درباره استفاده از معافیت کفالت در صورتی که سرباز فراری هم باشید، نداشتن غیبت غیر موجه قبل از سربازی است. در این حالت ابتدا باید به یگان خدمتی مراجعه کنید و بعد از گذراندن مرحله دادگاه نظامی و پرداخت جرایم تعیین شده حضورتان در یگان قطعی میشود.

ممکن است فردی در زمان اعزام بخدمت به دلیل نقص مدارک پدر شامل معافیت یا کسری ایثارگری نبوده باشد و در حالت عادی به خدمت مراجعه کرده باشد و البته غیبتی هم نکرده باشد. بعد از مدتی فرار میکند و در همین مدت پدر با توجه به سوابق جبهه یا جانبازی میتواند فرزندش را از خدمت معاف کند.

با وجود سرباز فراری بودن میشود به یگان خدمتی بازگشت و بعد از طی مراحل دادسرای نظام و پرداخت جرایم تعیین شده و گرفتن گواهی اشتغال به خدمت برای دریافت کسری یا معافیت کامل و دائم ایثارگری به پلیس+۱۰ مراجعه کرد.

جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا گفت: به منظور تسریع در فرآیند رسیدگی به معافیت پزشکی کارکنان وظیفه حین خدمت سربازی، در رسیدگی به معافیت پزشکی آنان تغییراتی اعمال شده است.

سردار رحمان علیدوست در توضیح این خبر اظهارکرد: کارکنان وظیفه ای که از سوی شورای پزشکی نیروهای مسلح معاف دائم شده اند،ضمن تسویه حساب نهایی با یگان خدمتی ،از خدمت ترخیص شده و نتیجه رای شوراهای پزشکی توسط نیروی خدمتی مربوط در سامانه وظیفه عمومی ثبت می شود.

وی بیان کرد: با تغییر در روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان حین خدمت ،این دسته از عزیزان در صورت اخذ گواهی معافیت سربازی نیازی به مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس +10)و یا حوزه وظیفه عمومی نخواهند داشت و بلافاصله پس از ثبت اطلاعات آنان در سامانه وظیفه عمومی از سوی یگان مربوطه ، کارت معافیت پزشکی صادر و به نشانی محل سکونت آنان ارسال می شود.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد:مشمولان و خانواده های آنان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان به نشانی http://www.vazifeh.police.ir از آخرین اخبار مربوطه مطلع شوند.

رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا، گفت: برابر ماده ۶۰ قانون جرایم و مجازات خدمت وظیفه عمومی کسانی که با ارتکاب اعمال مجرمانه، موجبات معافیت خود یا دیگران را از خدمت وظیفه عمومی فراهم سازند، برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

سردار تقی مهری درباره مجازات اقدامات مجرمانه برای معافیت از خدمت سربازی گفت: برابر ماده ۶۰ قانون جرایم و مجازات خدمت وظیفه عمومی کسانی که با ارتکاب اعمالی چون جعل شناسنامه، مهر، امضاء، کارت پایان خدمت، کارت معافیت، استفاده از شناسنامه دیگران، اعمال نفوذ، شهادت کذب، گواهی خلاف واقع، مکتوم داشتن حقیقت، اخذ رشوه یا فریب دادن مشمول موجبات معافیت خود یا دیگران را از خدمت وظیفه عمومی فراهم سازند، به اتهام آنان در دادگاه صالحه رسیدگی شده و با رعایت شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تادیب از وعظ و توبیخ و تهدید به حبس تعزیزی از یکسال تا پنج سال محکوم می‌شوند.

رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا، ادامه داد: چنانچه تقلب یا جعل و یا اخذ رشوه تاثیری در وضعیت مشمول نداشته باشد، مرتکبین با رعایت شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تادیب از وعظ و توبیخ و تهدید به انفصال از یکسال تا ۱۰ سال از خدمات دولتی و ضبط رشوه به عنوان جریمه و شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهند شد.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی معاف می‌شوند.

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوارها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهرها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کارهای گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت قاب امروز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد اخبار از پلیکان

    ارسال دیدگاه

    دیدگاه‌ها ۱

    • امید ارسالی در

      اگه این قانون سربازان فراری سن بالا معاف هستند با قانون جدید چرا در اخبار وسایتها هیچ اطلاع رسانی نشده البته اگه دروغ ویا وعده نباشد باید اطلاع رسانی درست شود ویک عده که سن‌شان مثل ما به چهل هفت یا چهل هشت سال رسیده وخیلی بیشتر از همه دورانهای تمام تاریخ بشریت دادن اطلاع بدهند تا بتوانند کارت ملی وهوشمند بگیرند وهمسر وفرزندان ومادران وپسران اینها از محرومیت نجات پیدا کنند چون دولت بخاطر فرار شناسنامه وکارت ملی سربازان فراری مسدود ومنع قانون کرده وهیچ عفو تا حالا شامل حال این افراد که در طی این سالها مثل من حتی تصادف کردم وپای چپ من ناقص شده ونتوانستم نه شکایت ونه عمل کنم بخاطر مسدودشدن ومنع شناسنامه سالیان سال هم مریض هم خاموادهایمان دا در فقر مطلق نگه داشتند .با داشتن دوفرزند وهزاران مریضی روانی و

    اخبار روز سایر رسانه ها
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت قاب امروز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد اخبار از پلیکان
      پربازدیدترین